Asiatisk kycklingsoppa

Hittade ett recept på nätet för ett tag sedan. Jag tog och modifierade om det lite så att det passade min smak. Denna går att äta både mixad och omixad.

2-3 st Kycklingfileer
1-2 st Paprikor
1 Gul lök
1 Burk majs
3 msk Curry
2 msk Paprikapulver
2 liter Vatten
3-4 st Hönsbuljongtärningar
1,5 msk Maizena såsredning. Ljus eller mörk spelar ingen roll. Kan även ta maizenamjöl
1 portion spagetti (okokt). Ca en "näve"
300 gr Philadelphiaost
Peppar

1. Skär kycklingen i lagom stora bitar. Stek tills dem nästan är klara, dock ingen färg på dem.
2. Hacka löken och paprikan och stek det tillsammans med kycklingen
3. Koka upp vatten och buljong i en kastrull
4. Tillsätt kryddorna (curry och paprikapulver) i kycklingröran
5. Låt steka ihop sig i en minut
6. Lägg i kycklingröran, majs och spagettin i det kokande vattnet
7. Låt koka tills spagettin nästan är klar. Tillsätt Philadelpihaosten
8. Koka på svag värme tills dess att spagettin är genomkokt till önskad konsistens
Smaka av med peppar och ev. Salt
(9. Mixa soppan om det nu så önskas!)

Denna soppan hade jag förs i 4 msk curry i, men det blev för min smak, lite för starkt. Så därför skriver jag nu i receptet att det ska vara 3 msk. Men gillar man stark mat så kan man självklart slänga på med hur mycket curry man vill! Jag lade en liten creme fraiche klick i min soppa. Det blev mycket gott måste jag säga!

//Hanna