Fetaost fylld fläskfilé
Här kommer receptet på fläskfilen. Såsen kommer i nästa inlägg.
Detta räckte precis till 4 personer.
1 fläskfilé
1 paket fetaost (ej i marinad)
1/2 paket/burk solrostorkade tomater i marinad + 3 msk av marinaden
2 paket bacon
Tandpetare.
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula ner fetaosten i en bunke. Hacka de solrostorkade tomaterna. Mosa ihop dem med fetaosten och ca tre matskedar av marinaden och oljan från tomaterna.
Ansa filén. Dela den på längde, men inte helt igenom. Banka ut den lite grann.
Lägg på fetaostmoset. Sätt ihop filen med tandpetare.
Linda baconet runt.
Stek i stekpanna så baconet får en fin yta.
Linda in filen i foliepapper. Låt det vara en liten glipa i mitten. Var noga med att kanterna pekar uppåt, så inte all den goda saften rinner ut. Lägg den på en ungsäker form och låt den bli klar i mitten av ugnen.
Skär den i skivor när den är klar och servera med klyftpotatis och rödvinsås!
Kram